søndag den 14. september 2008

Turen til Avernakø den 13 september 08

Det var godt nok en pragtfuld tur – Jeg vil prøve at beskrive lidt om turen, men oplevelsen er svær at beskrive – den skal faktisk opleves.

Vi mødtes på parkeringspladsen ved Middelfart og blev fordelt i biler.
Så gik turen sydpå til færgen, som skulle føre os over på Avernakø – vi havde så dejligt vejr, og det gør jo ikke turen ringere.
Inden vi gik ombord på færgen nød vi kaffe med rundstykker – dejligt.

Der var nogle passagerer, som skulle af på Lyø, inden vi fortsatte til Avernakø.
Så gik vi til gårdbutikken, hvorfra vi skulle køres rundt på Avernakø . Køretøj – ja I skulle have værer med – en traktor med anhænger fyldt med hø – ja det er rigtigt, vi kom alle en tur i høet – vi sad tæt på høballer, og jeg mener tæt.
Første gang vi nåede en bakke, kneb det med at komme op, men vi slap for at skubbe – og vi havde det altså så sjovt – vi grinede – hvem vejer mest, hvem
skulle af og gå??
Vi blev dog alle på læsset, og kørte rundt og så den dejlige ø.
Vi besøgte kirken, hvor vi fik fortalt lidt om øens historie og dens 25 foreninger. Det er temmelig mange, eftersom der ikke er ret mange indbyggere på øen, 104. Så nåede vi forsamlingshuset, hvor der var buffet klar til os – gedekød
(vi så ikke mange geder) men det skulle være lokalt mad, og det smagte rigtig godt. Vi hyggede os meget og fik lidt mere historie –om majtræet i den ene ende af øen og majsstangen i den anden – der er kamp mellem den ene og den anden ende. Hvad er rigtigt?? – og hvad er forkert??
Så op i høet igen og turen gik til gårdbutikken, hvor vi kiggede på varer.
Derfra gik vi til færgen og vi nød igen turen.
Så kørte vi hjemad med rigtig mange oplevelser i bagagen.
Jeg synes lige at alle, der ikke var med skulle have et lille indblik.
Af Bente Kortemose